top of page

Hoe werkt een Tarot lezing?

Ten of Cups.jpg

Tijdens een Tarot lezing zijn er 3 elementen aanwezig:

 

Jij, de lezer (mezelf) en de kaarten. Samen maken we een symbolische reis, waarbij ik  jou begeleid en ondersteun in het vinden van helderheid.

 

Na wat korte instructies leg ik de kaarten op tafel in een bepaald patroon. De kaarten staan symbool voor jouw leven op dit moment. Dit kan specifiek over een situatie gaan die jou bezig houdt, maar net zozeer heel algemeen gaan over jouw leven. Feit is dat jij via de kaarten en mijn duiding zelf zal begrijpen waar de lezing over gaat. Net zoals in het leven moet jij werken en leven met de kaarten die jij gedeeld krijgt. Tijdens een lezing kan het dus zijn dat je beseft dat de kaarten een heel ander deel van jouw leven belichten dan de vraag die jij oorspronkelijk had.

De opdracht:

 

Ongeacht hoe de kaarten op tafel komen, ze liggen er speciaal voor jou op die specifieke manier. Het is nu aan jezelf en mezelf als lezer -die jou via mijn inzichten en ervaring zal helpen -om de kaarten en hun symbolen te bekijken tot helderheid ontstaat. Wat betekent dit?

 

Helderheid als doel:

 

Het doel van de lezing is dat jij voor jezelf heel duidelijk voelt waar de kaarten over gaan in de situatie van jouw leven. Soms kan dit heel snel, maar het kan net zozeer langer duren. Je moet de lezing verder zetten tot je vanbinnen voelt dat er een verstaanbaar beeld ontstaat over en voor jezelf. Zodra dit gebeurt kan het beeld verdiept worden door de symboliek en wijsheid van de kaarten te gebruiken om zoveel mogelijk inzichten over jouw situatie te verwerven. Opnieuw ben jij diegene die zal herkennen welke inzichten nuttig zijn en verhelderend.

 

Resultaat:

 

Een tarot sessie is geslaagd als ze leidt tot meer helderheid en inzicht. Je mag niet onderschatten hoe belangrijk en krachtig het effect is van dit proces. Wie erop let zal immers merken dat helderheid en inzicht in jezelf een rechtstreeks effect hebben in jouw leven op manieren die verder gaan dan simpele logica. Het leven reageert immers op jouw verhelderde innerlijke staat en laat nadien nieuwe elementen verschijnen (synchroniciteit) waarvan jij zal herkennen dat deze verband houden met je eerdere tarot werk. Op die manier wordt het gebruik van tarot een instrument om op een actieve manier het levenspad te bewandelen waarbij helderheid de leidraad is en de actieve mystieke verbinding tussen je innerlijke zelf en de wereld centraal komt te staan.

The Lovers.jpg
bottom of page