top of page

Een nieuwe start. 4/12/2023

De vorige blogs op deze pagina gingen over Tarot. Ik heb ze verwijderd. Tijdens het werken met Tarot werd me duidelijk dat ik er niet mee verder kon. Wie boven alles op zoek gaat naar waarheid, de essentie van God zal naarmate hij meer onder de effecten komt bepaalde zaken niet langer kunnen volhouden. De oude kleren passen dan niet meer. Ik ervaar het bewandelen van het helend pad richting God dan ook als het continu verliezen van wat niet langer authentiek is en het ontstaan van iets nieuws in de plaats. Het oude proberen vast te houden vraagt na verloop van tijd teveel energie en wordt losgelaten of moet losgelaten worden. Het nieuwe manifesteert zich uiteindelijk vanzelf in de plaats van het oude. Dit proces kan zich continue herhalen.... of niet. Ik voel dat ik ergens naartoe geleid wordt. Het voelt als richting. Een doel. Meer eenvoud denk ik dan, minder drama. Het kaf van het koren scheiden tot het beeld duidelijk wordt. Zo beleef ik het. Het is een levenservaring waarbij de doelen die me vroeger op de been hielden steeds minder van tel zijn en een waarbij het verlangen naar God en bijhorende authenticiteit de grootste leidraad wordt. Momenteel is het ook voor mij wat onduidelijk maar dat hoort erbij. Elke nieuwe richting is onduidelijk. Dit pad bewandel ik in vertrouwen zo goed en zo kwaad als ik kan. Wie enkel het gekende herhaalt loopt in cirkels.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page