top of page

Het woord GOD 22/12/2023

Het woord God roept heel wat op bij mensen. Ik moet zelf nog wennen om termen zoals God, de Heilige Geest of Christus uit te spreken. Als ik merk dat het woord moeilijk valt bij mijn gesprekspartner neig ik ernaar het te omzeilen of aan te passen, maar ik ben vastberaden daarmee te stoppen. Sommige mensen vragen het letterlijk: Moet je echt dit woord gebruiken? Ze voelen zich ongemakkelijk, onwennig. Als ik dan vraag wat ze liever horen dan zijn dit enige van hun suggesties: "Iets", "datgene", "universum", "het alles"enz.


Het woord God raakte in de loop der tijd verbonden aan "georganiseerde religie"en de wansmakelijke daden van sommige mensen. De vele mooie menselijke daden uitgevoerd in Gods naam krijgen doorgaans veel minder aandacht. De media heeft hier een grote duit in het zakje gedaan. We komen hier later op terug, want de huidige media zie ik als een fenomeen van krachten die momenteel maximaal expressie geven aan een goddeloze (als in anti - God, of in de andere richting van God) stroming.

Laat ik het duidelijk stellen. Het woord God verwijst voor mij NIET naar menselijke daden. God is een woord dat verwijst naar iets meer dan menselijk. God is voor mij het scheppend principe, de waarheid, de eerste, de enige, de puurste, de hoogste en de krachtigste. Toch kan ik er geen vorm aan geven. Via deze Blog is het mijn hoop om steeds beter te kunnen verduidelijken waar het woord God naar verwijst en hoe krachtig de relatie tot God kan beleefd worden. Ik hoop hier zelf over te schrijven, maar ook om mensen te ontmoeten en aan het woord te laten die geraakt werden en hier expressie aan geven. Ja, het is waar. Sommige mensen gebruiken het woord God om goddeloze daden te rechtvaardigen. Deze mensen kennen God niet of hebben er in dwaling een beeld van gemaakt en opereren onder een tekort aan God in hun leven. De mens kan dwalen in zijn relatie tot God, maar God dwaalt niet. Wie begrip ontwikkelt en naar de principes leeft die God in zijn schepping uitdrukt zal hier bewust of onbewust van getuigen in wie hij is en hoe hij in het leven staat. Men beoordeelt de boom best naar zijn vruchten.
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page